Sehari di Aquaria

video

ni video yg sempat aku amek semasa dlm terowong..
kagum dengan kurniaan Allah..
sambil melayan buah hati yg takut dengan kegelapan..

Ahad di Aquaria

Hari ahad yg lepas suamiku merancang utk pegi ke Aquaria..sebenarnya perancangan ni dh lama dibuat..cuma bila tiba waktunya.. ada aje halangannye.. so bila dpt peluang camni... hahhahahhahaah!!!!.... Memula kitorang breakfast kat Mahbub..port biasa la.. di damansara damai.. Lapar betul anak2 aku ni. mcm abang tu selamba aje songlap megi goreng ayahnye..
wat muka tk bersalah aje.. yg adik plak tetap dengan milo aisnye.. tkan berubah!! yg aku peliknye... setakat minum air je la...nk soh dia makan roti canai? nasi lemak? roti bakar? kirim salam la....

sedap agaknye megi goreng mamak ni..
tk pedas dan penuh lemak berkrim..
selamba aje kunyah..


yang ni plak tetap ngn milo ais nye..
tetap tkmo makan..
cemana nk buat eh?

setibanya di KLCC..
memasing terkedu tenguk kepadatan orang di KLCC..
sempoi je anak2 aku ni..

agak gelap jugak eh Aquaria ni..
malap aje tempatnye..
anak-anak aku dh cuak nk masuk..


anak kedua aku si zuhairi tu mmg tkde dlm beberapa gambar..sbb dia merajuk!!
asik ajak balik aje..
takut agaknya tenguk ikan dalam tu besar-besar.

dua tiga jenis ikan yg choooommmmeeeelllllllll..


tenguk la anak2 aku...memasing duk berkepit kt peha...
takut kata mereka...
gelap gak dlm terowong ni..
bila dh kuar je dari Aquaria... aku terus ajak suamiku pegi makan minum...lapar weh.. penat jalan kaki...tk bawak air plak tu.. sian anak2 aku ni...memasing muka kelat keletihan aje..
bila dh dapat air...zafran sekali minum abeh secawan air soya tu... adui....haus sngt la tu..
gaya seorang budak enssem yg hauskan air soya..
hik hik hik..

Pendek kata memang best dan puas hati la dapat menjejak kaki ke Aquaria tu.. at least ada jugak menda berfaedah yg dapat aku buat bersama familyku.. dapat jugak aku kenalkan derang ngn spesis ikan yg jarang kite tenguk kt luar... cuma...kerenah derang je la... mungkin takut...ngn suasana kt dalam tu...sbb tu memasing agak kelam kabut... huhuhuu.. tkpela..
Agenda lepas ni.. sama ada Bird Park or Petrosains KLCC. .. Insyaallah..

Tag kedua dari Ezna.

1. Anda lebih suka karipap sardin atau karipap kentang ?
»aku lagik suka yg sadin dari kentang.. dan biarla pedas sikit.. pergh.lagik plak makan masa panas.. bleh melecur lidah..tp kalo sedap punya pasal...lecur pon lecur la.. hik hik

2. Anda lebih suka air kelapa atau air tebu ?
»Aku prefer air kelapa.. sambil makan isinya sekali.. time hari panas... perghhh..

3. Apa pandangan anda mengenai isu jerawat tumbuh selepas makan kacang ?
»errr.. ada ke camtu? aku tk penah rasa.. jeawatku keluar masa time bulan nk gerhana aje.. hik hik..

4. Anda paling tertarik dengan lelaki/perempuan yang macam mane ?
»tak hensem, tak tampan, tak putih, tak belagak ego, tak idung tinggi dan semua yg tak tak tak tak la... janji hati baik.. sudah!! hitam itu menawan beb!!

5. Apakah perkara yang wajib anda buat sebelum tido ?
»kalo bedua wajib aku tenguk fariz tido cemana.. ada nyamuk ke tak.. kalo dengan anak2 aku... pepelok ceommmmm derang mpai derang tolak muka aku... hahahhah!!

[soalan yang memerlukan anda berfikir dengan lebih mendalam]


1. Andaikan ada orang menghina ahli keluarge anda. apakah yang anda akan buat ?
»mmg aku cari orang tu smpai ke lubang cacing.. pehal plak nk cari psl?


2. Adakah anda akan tolong kawan anda yang dalam kesusahan walaupun dia pernah khianati anda ?
»kalo dulu mungkin aku tolong.. sekarang ni takmo la.. aku nk pentingkan diri aku dulu...

3. Andaikan besok hari terakhir anda hidup. Apakah perkara yang anda ingin buat sebelum mati?
»baring atas katil sama laki aku dan anak-anak aku.. borak kisah silam.. smbil pelok ceom.. kata last kan..


4. Adakah anda akan pilih orang yang anda cintai atau orang yang anda sayangi sebagai pasangan hidup ?
»janji dia sayang serta cinta sama aku.. apa dehal?


5. Apakah yang membuatkan anda bersemangat untuk hidup sampai sekarang?
»anak-anak aku zafran dan zuhairi. serta fariz.. aku nk tenguk anak2 aku masuk university... insyaallah..amin..


6. Andaikan masa dapat diputarkan balik, apakah yang anda ingin betolkan ?
»betulkan diri sendrik..nk belajar rerajin..

7. Adakah anda akan give up jika perkara yang anda lakukan asyik gagal?
»tak rasanya.. kena usaha lagi la..


8. Adakah anda akan memaafkan orang yang telah merosakkan kehidupan dan kerjaya anda ?
»ye!! orang itu mesti disula smpai mati!


9. Andaikan kawan anda menghidap penyakit berjangkit. Adakah anda akan masih bekawan dengan dia?
»apa la gunanya kawan kalo tk menolong kengkawan.. ye tak...

10. Sesetengah orang mengatakan budak-budak amatlah menyusahkan. Apa pandangan anda ?
»hahaha.. menyusahkan menda? derang tu akan susah kalo aku ada.. hahhhhaa... cepat abang.. A for apple, B for birds.. K for what???.. haa adik.. apa menung-menung..kaler lukisan tu.. amboi..!!! <--camtula aku kalo ngn bebudak ni.. tp aku lagik suka kalo meka berlonggok ngn aku... sorang main rambut...sorang lagi bawah ketiak...bila adik baring atas riba, abang jeles tolak adik turun..pastu memasing main tarik rambut..hahhahha...bestnye.. [tk sabar nk jumpa derang]

Tag
1. Erin
2. siti kotak
3. sesapa je la..

Aku kelekaan


leka main game ni kt facebook skang
smpai lupa nk melawat blog..
huhuhuh

Tag dari Ezna

rasa mcm dah lama aku tk bukak blog..

so ni lah tag pertama yg aku buat ari ni.. tag dari Ezna

1.Apakah benda yg paling penting dalam hidup kamu
»En Mohd Fariz

»Muhammad Izz Zafran

»Muhammad Izz Zuhairi

»Hp aku Nokia 6500 slide

»HP deskstop, laptop Acer, dan maxis broadband aku!!

»My job.. i love my job.. hik hik

»Harus la duit, kan? [bak kata Ezna]



2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dgn wang sendiri
»Baju utk anak-anak dan suami

»Susu anak kedua aku

»baju dan spender masa Jcard day kat Jusco balakong semalam

»otw ngumpul utk kamera

3. Di manakah tempat impian perkahwinan kamu
»tepi pantai..

»nk pakai gaun putih..biarpon diri tk lawa.. uhuhhu..

4. Berapa lamakah anda rasa hubungan anda berkekalan?
»Insyaallah..dunia & akhirat [bulan enam ni dah genap 7 tahun]

5. Adakah anda dilamun cinta?
»yayaa... fall in love ngn Iphone.. hik hik.. matila kena tembak ngn laki aku..

6. Di manakah restoran terakhir kamu makan malam?
»Johny's.. makam steambot.. [betul ke ejaan aku ni?]


7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?
»tk ingat nama tajuk.. tp penulisnye Norhayati Berahim dan Ramlee Awang Mursyeed


8. Apakah nama penuh kamu?
»Nama penuh saya ialah – Azzura binti Abd Latif


9. Kamu lebih senang dgn mak/ayah?
»Dengan abah kot.. tah le.. ada masa ngn mak ok juga.. tp tk larat bila kena bebel la..cair telinga weh..

10. Namakan seseorang yg kamu ingin jumpa utk pertama kalinya dalam hidup anda?
»ontah le.. tak terasa pon nk jumpa ngn sesapa..

11. Sebutkan 8 nama sahabat yg paling rapat dgn kamu

»Azie, anne <--member sekolah

»Reen, mimi, azu, lisa, ezna, showen <-- member alam maya

»nani, yana <--member opis

»hatta, boi, yud, anna, eryn <-- member menghirup udara malam

»fariz <-- member soulmate aku


12. Adakah kamu mencuci pakaian anda sendiri?
»yaya..tp aku amat malas nk lipat baju.. ada tak mesin yg bleh lipat baju? anyone?

13. Tempat paling seronok kamu mahu pergi
»semua pulau yg ada dlm malaysia.

14. Pelukan atau ciuman?
»Dua²..tkde dedua tu mesti tk besh kan..

15. 8 perkara yg amat saya gilai

»ym

»facebook - farm town [impian aku nk jadi petani moden yg berjaya]

»blog

»Caldina merah

»Nescafe sejukss

»kari ayam, laksam, masak lemak cili api siput sedut. [adeh..meleleh air liur aku menaip]

16. 8 perkataan yg sering diuchapkan

»pehal plak?

»boleh ah..

»bongok la ko neh

»ayah poyo, ayah poyo, poyo poyo! [kena ikut versi anak aku menyanyi]

17. 8 buah buku yg plng terbaru dibaca

»Chinta - Nurhayati Berahim

»Harmoni

18. 8 buah lagu yg saya boleh dengar berulang kali

»Alicia Keys-No one

»Bonnie Tyler-Total Eclipse of the Heart

»Fatman Scoop feat Lumidee–I Wanna Dance With Somebody

»Fatman Scoop-Love like this..engine engine number nineeeeeeeeeeeee..

»Flo-Rida feat T-pain-Get Low

»Kate De Luna-Whine Up

»Yuna nye lagu..tp aku tk ingat apa tajuknye..

»semua lagu 50 cent

19. 8 perkara yg saya pelajari tahun lalu

»Berdikari

»Belajar cmne nk pentingkan diri sendiri

»Cara² takmo org pijak kepala kita

»Usaha utk dapatkan apa yg dihajatkan

»sayang pada orang yg sayang kt kite.. bukan pada meka yg bongoks tuu.


20. Tag 8 horang

1. Erin
2. siti kotak
3. azureinc
4. meka-meka yg baca blog aku ni

Sale lagi..

FOTO MIAMI DIGITAL CAMERA & IT GADGET WAREHOUSE SALES

Date: 23rd ~ 26th April 2009
Time: 9:30am ~ 7:30pm
Venue: No: 13, Jalan Tandang, Petaling Jaya, Selangor



This round we have more excitement for you with mad Crazy Prices, More New IT Gadgets on full range of Ipod, External Harddisk, LCD TV, LCD Monitor, Digital Photo Frame, HTC Phone, Printer, Apple & iPhone & iPod Acc on clearance price.

TRADE IN your used Digital Camera & LCD TV with brand new Sony digital camera & LCD TV.
(Limited Stock Available & Terms & Conditions Apply for Trade-in)

Why pay more? Remember to mark down this date on your calander, WE HELP YOU TO SAVE MORE MONEY...


You may circulate this e-mail to your friends and acquaintances. Do not miss out these great deals... See you there!


Happy Birthday Bro..


Happy Birthday To You..
Happy Birthday To You..
Happy Birthday To You.. IJET
Happy Birthday To You..

Happy Birthday My Sister..


Happy birthday to you

Happy birthday to you

Happy Birthday to Erin

Happy Birthday to you


p/s : dah tua dah..

Gundah lagi hati aku




aku kena melalui semua ini sekali lagi
arghh

Ya Allah.. apalah salahku ini smpai begini berat dugaanmu

Fast n Furious


FAST AND FURIOUS 4

Rating: PG
Genre: Action-Thriller
Language: English with Chinese subtitles
Director: Justin Lin
Cast: Vin Diesel,Paul Walker,Michelle Rodriguez,Jordana Brewster,John Ortiz,Laz Alonso,Gal Gadot,Shea Whigham,Tego Calderón
Runtime: 106 min

Release Date: April 9, 2009

Vin Diesel and Paul Walker reteam for the ultimate chapter of the franchise built on speed—Fast and Furious 4. Heading back to the streets where it all began, they rejoin Michelle Rodriguez and Jordana Brewster to blast muscle, tuner and exotic cars across Los Angeles and floor through the Mexican desert in the new high-octane action-thriller. When a crime brings them back to L.A., fugitive ex-con Dom Toretto (Diesel) reignites his feud with agent Brian O’Conner (Walker). But as they are forced to confront a shared enemy, Dom and Brian must give in to an uncertain new trust if they hope to outmanuever him. And from convoy heists to precision tunnel crawls across international lines, two men will find the best way to get revenge: push the limits of what’s possible behind the wheel.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Movie yg menarik... memasing teruja dengan gaya persembahan.. aku teruja tenguk Vin Diesel.. hik hik.. mantap wowowow.... dari dulu smpai skang dia stil menten hensem dan gagah.. persembahan yg amat mengagumkan.. cantik-cantik wooo kereta derang.. agaknye kalo aku la bawak kereta mcm tu kat Mesia ni... berduyun orang tenguk aku...ada member aku smpai bertepok tangan bila Fenix tu mati..hanahahaha.. emosi sungguh yg penting cite ni bleh di'repeat' tenguk.. akan datang.. hehehhe..

aktiviti menarik sblom masuk panggung wayang

Semalaman bersama teman..

Dah lama aku tk pegi tenguk wayang bersama teman - teman damansara damai.. so malam ni bersamaan 4 april menjelang ke 5 april kitorang decide nk tenguk Fast n Furious.. kitorang seramai 9 orang .. masing - bertemu dekat Mcd Cineleisure... tp tkan nk makan fast food.. so memasing decide nak ke Asam Pedas.. dekat The Curve tu.. tenguk pada hiasan kedai mmg menarik.. tenguk plak ada live band.. perghh.... ada plak lampu old skol ni atas meja... layannn... dianye waiter ngn waitress pon agak peramah... layanan kira tip top la... tapi kami semua agak kurang puas hati dengan makanannye.. nape??? adehh.. susah nk digambarkan dengan kata-kata.. takpe..meh aku perjelaskan..

korang tau ni adalah Nasi Goreng Istimewa rm9 sepinggan.. tp yg membuatkannya kurang istimewa adalah nasinye kosong.. tkde ayam, udang atau apa.. semata-mata telur goreng ngn kopok dua tiga keping.. hampeh!! aku rasa la kalo makan kt Mahbub.. ngn harga camtu. ..tiga pinggan nasi goreng istimewa kitorang bleh dpt tau!! yang ni plak mihun goreng rm9 sepinggan.. juga kosong... semata-mata mihun, telur dan juga taugeh.. tambahan dua potong tomato.. aku order char kuey teow... sama gak... kosong..tkde kerang atau udang... lakiku order roti canai kosong.. ok jugak la...tp kuahnye dah masam... mcm kuah pagi td yg dipanaskan sahaja.. adeh.. cemana ni? kedai mahal.. menu canggih.. hiburan canggih.. tp kualiti makanan tk memuaskan!!!!!!!!! mmg patut kitorang banned kedai ni.. ni la last pegi kt kedai ni..

NO MORE!!!

antara yang hadir..
~Syam & Ima~

~Zali & Mimi~
~Shah~
~My Beloved Hubby Fariz~
~Lisa~
~Mimi the Pinky Girl~
~Apis~
hehehe.. sebenarnya ni adalah suprise party utk Zali sempena birthdaynye yg ke 32 tk silap aku.. Zali tatau yg kitorang ni sme nk sambut birthday dia.. so masa tenguk muka dia blur-blur time waiter tu hantar kek.. aku dah terbarai gelak.. tkpela..bukan selalu kan..
Kek birthday yg sedap.. ala -ala mcm kuih agar merangkap kuih lapis yg bewarna warni..
sedap dimakan ketika sejuk
Happy Birthday to You..
Happy Birthday to Youu...
Happy Birthday to Zaliiii....
Happy Birthday to Youuuu.......

My LoVe

Forever LoVe YoU

Satu masa dulu..

video


aku rasa mesti korang pelik tnguk video ni kan..
apa la gamaknya mamat ni buat..
ni la kerja aku dulu..
sblom aku melompat ke kerja yg aku buat skang ni..
situasi tempat ni di rumah sembelih..
tmpt penyembelihan lembu..

mamat ni amek darah lembu tu utk blood agar..
kegunaan blood agar?
tmpt utk pembiakan bakteria.
kang nk tanya lelebih...korang pm la aku..
senang sket aku nk explain..

masa first time aku buat...
ngeri weh...
rasa kesian pon ada..
tp mengenangkan itu adalah kerja..
pejam mata je la..
hihiihih...

Novel terbaru yg aku idamkan..

Setiap Jumaat - Norhayati Berahim

Hidup di negara orang memang payah. Apatah lagi di Negara Jepun yang rumah sewanya hanya sekangkang kera. Benar kata orang, biar hujan emas di negara orang, hujan batu di negara sendiri. Negara sendiri lebih indah. Tetapi kerana dendam, payah dan gundah, suka atau tidak, Jasmine gagah mengharungi sendiri. Bertahun berlalu, marah pada emak tidak pernah surut. Memang tidak ada haramnya emak berkahwin lain, tidak ada hinanya. Ayah pun sudah meninggal dunia. Tetapi apa perlunya emak berkahwin dengan lelaki bujang? Namun Jasmine tidak tahu, ada rahsia sebenarnya yang emak tidak mahu cerita….

Persahabatan itu telah menjadi racun

Harga - Semenanjung - RM24.90
- Sabah Sarawak - RM27.90
ISBN 978-967-5229-05-3 [723 muka surat]

IT Products Warehouse Fair GMC

When: 2 Apr - 5 April 2009

4 Days Only

Time: 9am - 7pm


Brands offered:
IBM
Kingston
Acer
Canon
HP
Compaq


Products offered:
Notebook Cooling Fan
Car Modulator
Pendrive
MP3 Player
Speaker
Notebook Bag
MP4 Player
Printer
Catridge
Monitor/LCD
Branded Computer
Graphic Card
USB Hub
USB Network Adapters
Webcam
Card Reader
Walkman
Modem Router
Antivirus
Power Supply
Keyboard
and more


Prices refer below.


Where:
GMC Worldwide Sdn Bhd
41&43 JLN Industri USJ 1/11,
TMN Perindustrian USJ 1, Subang Jaya
Selangor




Cuba korang baca balik post yang ni plak..!!

Related Posts with Thumbnails