Suka ria

ni masa suka ria di wedding kazen aku ahad lepas.. mak buyong dan pak buyong menyanyikan lagu apa tah aku pon tk ingat. enjoyy!!

video
:Onion16::Onion16::Onion17::Onion17::Onion17::Angel03:

T-shirt family

Lama jugak aku tk hapdet blog ni.. asik je bizi kebelakangan ni.. so..dua minggu lepas aku ada ternampak beberapa tiset yg menarik perhatian aku kt satu fotopages ni..
aduhh..amat berminat aku tenguk corak² yg ada.. dan sesuai utk semua org..
kebetulan plak pada krismas lepas aku bercadang nak bawak family pergi ke Taman Desa Waterpark.. so..ok la...
aku pon menghubungi tuan punya pages ni melalui YM..
bincang punya bincang...pilih punya pilih..
dapat le corak yg agak segera...dan cantik (tu yg penting)..


tapikan yg sedihnya :(( .. pada ari 25hb, krismas tu si Zuhairi plak kena cacar air ..... arghhhhh... tensen btol.. tk dpt nak tayang baju baru.. nk buat cemana kan... pakai je la duk kt rumah...abeh cite..si adik pon pakai la...sambil muka tompok²putih sana sini..

aku amat suka ngn tiset ni.. sebab bila aku tanya pada yg membuat tiset ni, dia menjahit pakai tangan aje.. tk guna mesin.. perghhh... mmg memerlukan kesabaran yg tinggi utk menjahit serupa itu..dan bila pakai jahitan tampal mcm ni... tiset ini akan tahan lebih lama dari kalo kita guna cetakan.. .. ye la...anak² aku tu kan lasak.. setakat cetak² ni...sekejap je la baju tu bertahan.. ada je tangan yg gatal pi kopek ..

haaaa.. kalo korang berminat... kat bawah ni aku sertakan url pages dia.. korang bleh usha pelbagai jenis corak yg ada kt sana.. sngt cantik dan menarik..


~Life are too short and friends are too few~

Aku boring..


:Font11::Font21::Font31:
:Font29::Font31::Font21::Font11:
:Font21::Font11::Font22::Font15::Font28:-
:Font21::Font11::Font22::Font15::Font28:

Hhehehehe..ni kes boring gegila la ni.. tatau dah nk buat apa kt opis.. sme kije dh setel.. tunggu meeting je pkl 3.45ptg ni.. Pasni bleh balik.. yahuuuuu...


:Onion24:

Geram

Mencik la aku tnguk keputusan PTK ni
nak cemana lagi baru nk lulus?
penat aku baca buku tau!!
nggeee..!~~

Weekend ni sure aku bizi
banyak kenduri nk kena pergi
blom termasuk kenduri kazen aku laie
tp belah pompan la
aku rasa aku tk dpt pegi la

Cemana nk pegi
hubby ku kije plak
sapa yg nak drive eh..
nan ado..

Olan..
kak long skip eh kenduri yg ni
ko nye kenduri nanti kak long fully habes habesan kerah tenaga tolong ko nanti
:p~

~Life are too short and friends are too few~

Kesihatan

Ari ni aku terasa agak down
kepala pening
rasa loya yg kerap
blom termasuk rasa nk termuntah
isskk.
mengapakah

mebbe sbb aku ni asyik ngadap pc
smpai nak lebih rabun kot

aku perlu berehat

perlu

pasti


~Life are too short and friends are too few~

Window shopping


A
ri jumaat aku terpaksa amek MC sbb aku rasa tahap kedemaman aku makin teruk.. lallallalla..tambah ngn batuk lagi...adoyai..cecepat makan ubat (aku tipu je tu)
malam tu balik je dari Sunway Lagoon, kitorang pakat tido terus aje.. tetengah malam aku mcm biasa la.. kurang nk tido kalo anak² aku ada kt sisi.. aku raba dahi adik, adeyy..panasnye.. demam seh anak aku ni... tenguk² laki aku pon mengerengkot gak.. aik.. demam jugak..
wahhh.. cecepat aku kejutkan laki aku, soh dia makan ubat, pastu suapkan adik ubat... then nk sambung tido.. aku dh rasa payah.. aku tnguk tv, sekali cite Labu Labi la.... layan..........ZZZZzzzzzz

Ari sabtu kitorang jalan² kat One Utama... saje je nemankan orang pregnant ni berjalan.. sesambil mencari barang2 utk baby.. adeyyy.. tk reti letih ke mak budak ni.. aku yg tengah demam ni.. smbil melayan kerenah anak² (kesabaran tahap dewa tau) adik yg demam kekura tu pon aktif gile.. lari sana sini.. masuk semua kedai, siap main sembunyik2 kt cecelah baju.. adoiii..aku dlm hati dh doa banyak²... cepatla laki aku smpai (dia abeh kije pkl 5).. hanya dia sorang je yg tau cemana nk kontrol keaktifan adik tu..

Aku suka nengok menatang ni.. walaupon aku bleh naik sebenarnya tapi aku maluuuuuuuu... tkan le aku nak naik koooo.. mau patah tayar roda tu nanti.. anak² aku dh dua round naik menda ni.. tk kisah la... janji meka hepi kan..!!

mish yu so much la dear


~Life are too short and friends are too few~

Mandi manda


Agak lama aku tk menaip kt blog ni.. bukan apa.. kesihatan tidak mengizinkan dan juga askar² ku yg pantang tenguk mama mereka duk depan pc.. ada je kerja derang soh aku buat..dari buat air milo, buat cekodok pisang, smpai la kena suapkan ke mulut.. nk tegakkan patung Ultraman pon soh aku buat gak! sabar je la kan.. huhuhuhuuh.. tapi tkpe..sekali sekala derang nk nyusahkan mama derang ni.. oh ye.. meh la aku cite serba sikit psl percutian aku dari minggu yg lepas.. sorry ar geng.. tkde masa la nak bikin story on the dot..

So rabu lepas aku masih dlm keadaan demam, selsema amek anak² aku kt kampung.. sbb aku dh rancang ari kamis tu (kamiskan cuti besday sultan selangor) nk bawak anak² aku pegi bergumbira di Sunway Lagoon.. Kebetulan juga adik aku dpt diskaun 25% dari maxis (tq Maxis) anak² aku kan bila je dengar nak mandi kolam.. sngt² teruja okeh.. dan dan gak malam tu nk tiup pelampung la... nk pakai baju mandi la.. adeyy...

:: korang tenguk anak kedua aku ni ::
:: dah tak sabar² nk mandi kolam la tu
::

:: yang ni adalah adik perempuan bongsuku ::
:: 12tahun ::
:: tp sama tinggi ngn aku ::
:: tensen kan?
::

:: muka tensen menunggu mak ngah belikan tiket masuk ::

:: kalo bab bergambar mmg suka laki aku ni ::
:: tapi tengukla muka anak dia tu ::
:: agaknya dalam hati "asik amek gambo aje, bila nk mandi ni" ::
:: hahahahhahaha
::

my son, i know la...

:: comel jam ni, tp tkbleh bawak balik la ::

:: alamak, abang dh terlebih 90cm la ::
:: kena beli tiket sama rega ngn kanak² ::
:: sib baik adik kecik lagi kan ::
:p~



:: ni la Mak ngah ngn Pak ngah ::
:: Mak ngah tu dah 8bulan ::
:: tunggu sebulan lebey je lagi nk meletop ::
:: tp hati duk nak gembira lagi
::


:: hahahah ::
:: nampak tak muka ku mandom ajer ::
:: masih demam lagi tau tu ::
:: tapi gigih gak nk pegi mandi
::

:: yang ni plak adik lelakiku the only one yg ada ::
:: ngn gf dia azren ::
:: semangat gak nk mandi ni ::
:: dan juga semangat gak nk melahap nasi goreng dlm beg aku tu ::
:: hahahhaha ::

:: aku dengan jayanye dapat seludup nasi goreng masuk ke Sunway Lagoon ::
:: jgn kata nasi, hotdog, nuget, air milo pon ada dlm beg tu
::





dah abeh mandi manda, dh abeh kuak lentang, dah abeh selam menyelam akhirnya dh pkl 6ptg.. walaupon time tu hujan agak lebat, kitorang gigih gak tukar baju, bersiap² nk gi makan kt Sunway Pyramid.. perut lapar wooooooo... aku tenguk anak² aku memasing dh layu aje mukanya.. tkpe.. sabar eh.. kite makan dulu.. decide makan KFC aje. tu je yg senang dan cepat utk dimakan.

anak kedua aku ni mmg agak kelakar sket orangnye. time makan tu pon dia bleh bantai tersengguk². kiranya dh abeh la tenaga dia nak melawan mata tu. last² aku kuarkan dia dr kerusi baby tu dan pangku.. terus la dia ZZZzzzzzzz...smpai ke sudah.. smpai ke rumah tau!!.. dh smpai kt rumah pon dia tk bergerak sket pon time aku tukar baju tido dia.. bebetol letih la tu..



:: abang pon dh tkbleh nk kontrol muka ensemnye ::


~Life are too short and friends are too few~

Tag again.


:: Sekali kena tag daaa ::
:: ok kali ni aku telah di tag oleh vanilla ::
:: rajin btol dia ni tag aku ::
:: huhuhuhu ::


1. Do you think you're hot?
ye kot.. hot like cili peppers.. hehhehe..

2. Upload your favourite picture of you!

3. Why do you like that picture?
nampak macam aku tengah bahagia sngt..!
bersama dengan orang² tersayang yang aku sanggup pertaruhkan nyawa aku..

4. When is your last time you ate pizza.
pizza? aiseh.. sudah lama la tk makan pizza..
kena gi makan la camni..
isk..

5. The last song you listened to?
lagu Stacy yg masuk ke final Muzik-muzik..
mabeles lagu itu..

6. What are you doing right now beside this?
tengah kekemas umah, siapkan anak²
sat gi nk kuar gi temankan adik aku soping baju baby
maybe kt Ikea dan One Utama

7.What name would you prefer beside yours.
errr..
Misha?

People I tag.
nak kena tag gak ke?
ok²

1. Ezna
2. syam
3. puad
4. siti kotak
5. shah iskandar


8. Who is number 1?
my fren yg baru je sekali jumpa
tu pon time open house raya lepas

9.Number 3 is having relationship with?
ngn gf dia la
hik hik hik

10. Say something about number 5.
seorang yg kelakar, mudah mesra tp agak perahsia
(dan aku dh tau apa nama sebenarnya)
hahahhahaa..

11. How about number 4?
sngt berbakat dlm bidang fotografi
mudah mesra

12. Who is number 2?
my fren yg sama² berkongsi suka duka
hik hik hik

~Life are too short and friends are too few~

Cuba korang baca balik post yang ni plak..!!

Related Posts with Thumbnails